duminică, 16 noiembrie 2008

Preotii ne fac ateii !!

Prin insistenta cu care Biserica cauta sa se sustraga, prin orice mijloc, de la judecata societatii, induce ideia ca este vinovata. Este inadmisibil, ca prin lege,sa accepti ca preotii pot face orice marsavie, tradare a principiilor crestine sau intelegeri cu diferite clase politice aflate temporar la putere, in a trada pe cei care cred in divinitate. Iar daca Parlamentul Roman va aproba legea , va fi o rusine a istoriei noastre.
Copil fiind, destul de anemic si bolnav, parintii mei au considerat ca trebuie sa ma hranesc corespunzator si ca este necesar sa mananc lapte , oua, carne.Ei fiind crestini, m-au trimis,la momentul respectiv, sa ma spovedesc.Aveam 7 ani si mereu m-au invatat sa nu mint.I-am spus preotului ca am mancat carne si lapte. Fiind perioada de post, preotul m-a certat foarte rau ca n-am tinut post, punandu-ma sa trec de 24 ori pe sub o masa din mijlocul bisericii, ca sa fiu iertat de divinitate.Judecand si interpretand acest mod de a fi iertat, corelat cu tot raul pe care bisreica la facut omenirii in decursul secolelor(inchizitie,cruciade,violurile asupra copiilor,frana pusa progresului omenirii prin arderea pe rug a savantilor vremii etc.) m-au facut sa nu mai cred in divinitate, devenind ateu convins.
Faptul ca nu si-au recunoscut niciodata vina, faptul ca fug de raspundere pentru marsaviile pe care multi preoti le fac, facand presiuni sa nu fie cercetati si deci pedepsiti, va determina ca multi tineri sa devina atei, asa cum am devenit si eu.Consider ca societatea romaneasca, in ansamblul ei, trebuie sa ia atitudine si sa se opuna acestei legi, pe considerentul ca nimeni nu este mai presus de lege.Dar care lege, din Romania?Ar fi corect, ca presa din Romania sa declanseze un sondaj in randul populatiei cu privire la aceasta tema, rezultat care sa fie inaintat Parlamentului Roman, Guvernului, Presedentiei( avand in vedere ca aceste institutii refuza sa afle opinia romanilor) Sa se ceara opinia prin sondaje proprii, intalniri cu diferite comunitati, organizatii,opinii in scris.

8 comentarii:

Anonim spunea...

Eu consider ca aversiunea impotriva bisericii si dogmelor religioase este un punct de pornire spre ateism dar nu ar trebui sa fie singurul.
Logic vorbind faptul ca singurele institutii/persoane (biserica si preotii) care pretind a avea contact cu Dumnezeu sunt niste rai (sau prosti) arata fie ca Dumnezeu nu exista, fie ca nu ii pasa. De aceea nu e suficient pentru a te declara ateu. Desigur ca indiferenta lui Dumnezeu cere o reciprocitate si ca pina la urma nu este o mare diferenta practica intre ateism si apateism, insa la nivel conceptual exista si e bine sa fim constienti de ea.

L3v|atan spunea...

nu e singurul punct dar e cel mai important pana la urma, fiind punctul de plecare.

Anonim spunea...

lol...te'a pus sa mergi sub o masa de 24 de ori =))

Anonim spunea...

daca traiti numai in jurul preotilor, vina este a lor, evident, nu a voastra.

Sugravesti o lume a ta, dar te regasesti in ea? Eu trec zilnic prin fata unei biserici, dar niciodata nu a dat cineva buzna peste mine spre a-mi spune ceva. Fiecare cu viata lui, cu rostul lui, cu destinul si interesele, pasiunile sale.

De unde si pana unde chestia cu preotii si ateismul?

Ce zici de cabalisti? Ce zici de hinduisti? ce zici de tibetani? Ce zici de etc. Sun n culte pe mapamond, iar voi va poticniti de niste preoti ce trag si ei din cascavalul cel mare.

Ori sunteti limitati in a gandi de catre cineva sau ceva, ori altceva mai bun de facut nu aveti decat sa pasati vini pentru nefericirile din viata voastra.

Societate ce se devoreaza din interior, asta este ce vad eu pe acest blog!

L3v|atan spunea...

Societatea din totdeauna s-a devorat din interior. N-ar fi rau sa citesti putina istorie. Toate societatile s-au distrus din interior.
Si nu pasam o vina ci aratam ca a nu ar fitrebuit sa fim intoxicati in copilarie cu tot felul de dogme.

Anonim spunea...

Chestia asta cu postul la un copil de sapte ani e aberanta. Cred ca ai dat de cel mai batut in cap popa. Nenorocul tau. Si eu am trecut printr-o perioada de contra-teism din cauze similare, dar m-am reconciliat cu Al de Sus.

Silviu Sh spunea...

Ce greu e atunci cand tinerii (mai lucizi din fire si poate mai revolutionari) observa lucruri atat de evidente, iar cei batrani, indoctrinati parca cu niste lucruri pe care nu le-a dovedit nimeni, duc mai departe o credinta atat de oarba incat spun: "daca asa au fost parintii mei, au stiut ei de ce". Din prisma lipsei de consistenta si semnificatie a religiei ortodoxe, ma declar si eu ateu (facand abstractie de adevaratul sens al notiunii) insa ma declar TEIST CONVINS din prisma Cuvantului lui Dumnezeu (Biblia), pe care preotii ortodocsi il ocolesc de prea multa vreme.

Daca cineva spune ca e ortodox, asta nu inseamna ca e crestin adevarat.

Exemplific din nou cu Calea Maestrului

Anonim spunea...

Felicitari pentru titulu. Car despre societatile care s-au distrus din interior, cineva e intotdeauna de vina, uite, Cartagia nu a disparut datorita faptului ca nu i-au fost trimise intariri lui Hanibal, pentru ca inamicul sau politic nu a vrut sa-i trimita intariri, si i-a ucis fratele care a venit dupa intariri. Apoi Scipio a venit si l-a batut pe Hanibal, datorita faptului ca el nu a atacat Roma. De ce nu a atacat-o? A avut probleme in interior! Cineva e de vine in cazul asta (inamicul politic al lui Hanibal, nu-i mai stiu numele) si la fel si-n alte cazuri. Iar apoi Imperiul Roman s-a destramat datorita mutarii capitalei, triburilor germanice, otomanilor, imparatilor tot mai prosti (si unii nebuni, sunt filme...) nu datorita marii schisme.