luni, 10 noiembrie 2008

O alta mare tampenie

PROFEŢIA SECRETĂ DE LA FATIMA

"Biserica fiind totodată divină şi umană, al doilea aspect a
avut din totdeauna tendinţa să-l înăbuşe pe primul"
Marc Dem, Le troisieme secret de Fatima

PROFEŢIA ASCUNSĂ - AL TREILEA SECRET

Am văzut că dintre cele trei secrete profetice încredinţate de Sfânta Fecioară la 13 iulie 1917, copiii au avut încuviinţarea să dezvăluie numai două. De ce? Cât timp era valabilă interdicţia? Şi mai ales, la ce se referea al treilea secret? În cele ce urmează vom încerca să răspundem acestor întrebări legitime.


La a treia apariţie, după ce Fecioara şi-a transmis mesajul, a precizat: Aceasta să nu o spuneţi nimănui". Copiii vor păstra cu sfinţenie secretul, pe care doi dintre ei (Jacinta şi Francesco) îl vor duce cu ei în mormânt.
Mai întâi, copiii au fost asaltaţi de nenumăraţi vizitatori care le ofereau micuţilor sărăntoci daruri neînchipuit de bogate, chiar bijuterii de aur pentru a le smulge taina. Au urmat interogatoriile canonice între anii 1922 şi 1930, adevărate torturi psihice demne de inchiziţia catolică, cărora unica supravieţuitoare, Lucia, le-a rezistat cu un admirabil curaj.
La data de 9 ianuarie 1944, Lucia s-a hotărât să consemneze al treilea secret, temându-se că va muri ca urmare a unei severe pneumonii. Cele câteva rânduri aşternute pe o foaie de caiet şcolar au fost închise într-un plic sigilat cu ceară. În luna iunie a aceluiaşi an, Lucia a predat plicul superiorului unei congregaţii misionare, pentru a fi înmânat episcopului (monseniorul José da Silva) care l-a păstrat în palatul său episcopal datorită refuzului Vaticanului de a primi documentul. Plicul va rămâne acolo până la moartea episcopului survenită în anul 1957.
Continuarea articolului o gasiti aici.

Niciun comentariu: