duminică, 26 octombrie 2008

Handicap si religie

Cine mai crede ca religia poate vindeca ceva nu a suferit de nici un fel de bol in afara de gripa sau guturai. M-am saturat de afirmatii de genul asta. Pana nu de mult eram si eu un ortodox practicant dara dupa ce m-am imbolnavit am vazut ca biserica nu poate fce nimic. M-am saturat de pposturi si rugaciuni facute doar ca sa ii fii Lui pe plac, pt ca EL isi bate joc. Nu s-a intamplat nimic. Nu m-am vindecat si mai rau, pentru ca mi-am pus prea mult increderea in El, nerespectand tratamentul boala s-a agravat si am ajuns si eu saingros randurile celor inscrisi in randul persoanelor cu handicap. Boala mea se numeste Spondilita Anchilozanta, si daca cautati pe net veti vedea ca e o boala care cere miscare continua si o alimentatie extrem de riguroasa(tratamentul duce la pierderi enorme de minerale). Eu m-am luat dupa capul unui idiot care se chema popa si am tinut posturi negre si am stat la el in biserica si m-am rugat, doar doar oi scapa de dureri. si ce credeti ca s-a intamplat. Din cauza repausului, a alimentatiei, a orelor de nesomn (ca popa mia dat nush ce rugi de se citesc la rasarit [vara soarelle rasare la 4 dimineata]) boala s-a agravat si am ajuns la dependenta de altii.

Daca asta e vindecare cu ajutorul religiei eu cred ca mai bine ii impuscm pe aia de secred trimisii lui dumnezeu. Care dumnezeu ??? Ca asta nu exista.

3 comentarii:

Anonim spunea...

cand prostia vorbeste, inteligenta fuge mancand pamantul.
In loc sa te fi dus la popa, trebuia sa te duci la doctor. Popa are grija de suflet, doctorul are grija de trup.

Poti sa tii posturi cu nemiluita,d aca sufletul tau e negru precum smoala. Postul ajuta trupului, cand e prea imbuibat, nu e facut sa fie tinut de-an-boulea.

Problema la tine nu este ca ai un hanidcap fizic, ci ca ai unul mental, mai intai, dupa aceea unul sufletesc si apoi... cel trupesc.

Daca tu crezi ca vindecarea vine in urma pregrinarilor prin poalele popilor, inseamna ca degeaba ai fost crestin... e ca si cum ai vrea sa invete un copil de 2 ani sa conduca un camion.

In fine... te vei lumina tu mai tarziu cand vei citi filozofie, psihologie si spiritualitate autentica.
Pana atunci iti doresc sa-ti fie sufletul sanatos, mintea treaza si harnica si trupul puternic pentru a indura consecintele lipsei celor dintai enumerate

L3v|atan spunea...

Nu e vb de un handicap mental. Te rog fara jigniri.
Cauta pe net si ai sa vezi ca boala pe cae o am nu are tratament si nici nu i se cunosc cauzele precis.
M-am luat dupa capul lui pt ca era intr-un fel singurul lucru pe care nu il facusem. Si am ajuns la concluzia ca mai bine nu il faceam.

L3v|atan spunea...

Si inca o treaba: mintea mea e destul de treaza.